Könyves gondolatok, olvasmányok és amik egyébként elgondolkodtatnak naponta...

Renáta W. Müller SZUBJEKTÍV könyves naplója

Renáta W. Müller SZUBJEKTÍV könyves naplója

A "mégsem 4 csillagos könyv" élményem Hooverrel.

2021. február 07. - Renáta W. Müller

Colleen Hoover: IT ENDS WITH US (Velünk véget ér)

Érdekesen indult a történet, a szerző már a legelső jelenettel felkeltette az érdeklődésemet, ami nagyon fontos egy regénynél. Tetszett, és bevallom, a közepéhez érve többé-kevésbé eldőlt bennem, hogy ez egy 4 csillagos történet lesz a számomra. Kicsit langyoskás a sztori, de rendkívül kifinomult, élvezhetően gördülékeny stílusban megírt könyv. Nem az eredetit, hanem a magyar fordítást olvastam, ezért fontosnak tartom megjegyezni, hogy a fordító elismerésreméltó munkát végzett. Jól tudjuk tapasztalatból, hogy egy ócska fordítás agyonvághatja még a legjobban megírt könyvet is, és sajnos sok ehhez hasonlóba botlottam az utóbbi időben. De nem itt! Olyan jó leírni, hogy: le a kalappal a fordító remek munkája előtt.covers_460114.jpg

Kb. a könyv felénál jártam, amikor hirtelen a semmiből, elcsattant az első pofon, és ebben a pillanatban már tudtam, hogy ez nem egy 4 csillagos könyv lesz. Azt ordítottam belül, hogy: Nem! Könyörgöm, ne! Nem akarom, hogy ez történjen! Közben pedig tudtam, hogy pontosan ez az, ami zseniálissá varázsol egy átlagosnak induló sztorit. Szívszaggató, elkeserítő, szemfelnyitó és nagyon de nagyon igaz. Az írónő annyi empátiával és óvatossággal nyúl ehhez a nagyon érzékeny témához, hogy az tökéletesen levett a lábamról, és darabokra törte a szívem. Tökéletesen követhető és átérezhető Lily dilemmája, zseniálisan vezeti a végső döntéshez a szereplőjét. Íróként nem könnyű úgy befejezni egy történetet, hogy a szirup nem csöpögjön a olvasó ölébe a lapokról. Legyen benne egy kis csavar, hagyjon lenyomatot a szívünkben, letörölünk egy könnycseppet, ugyanakkor rá tudjunk bólintani, hogy; igen, pont így volt jó. Colleennek sikerült.

Mióta magam is írok, elviselhetetlenül kritikus vagyok olvasóként, de azt kell mondjam, engem a szerző maradéktalanul meghódított és levett a lábamról. Ez volt az első olvasásom tőle, de ezek után keresni fogom a könyveit, mert ha a többi ilyen fantasztikus, mint ez... akkor a rajongója leszek. 

5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://renatawmullerszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr5216418634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása