Könyves gondolatok, olvasmányok és amik egyébként elgondolkodtatnak naponta...

Renáta W. Müller SZUBJEKTÍV könyves naplója

Renáta W. Müller SZUBJEKTÍV könyves naplója

Ez nem lesz a te könyved, ha...

2020. november 23. - Renáta W. Müller

vad szenvedélyre, forró erotikus jelenetekre és pláne SPOILER! happy endre vágysz. 

Az ember mindig kissé szkeptikusan áll hozzá, ha egy könyvet akkora hűhóval vezetnek be, mint

Holly Miller: Álmomban már szerettelek c. regényét. 

 Én is óvatosan álltam neki, pont a túlzott fényezés miatt, amit kapott, de ezúttal kellemes meglepetés ért. Ez egy nagyon különleges könyv, több szempontból is. Remekül kidolgozott, igényes, szépen megírt regény. Ha rá gondolok, akkor a SZELÍDSÉG szó jut először eszembe. Sokban különbözik a kiadó egyéb fordításaitól, és néha az embernek nagyon kell egy ilyen olvasmány, ami alaposan megdolgoztatja a lelkét is. Nincs benne semmi holly_miller_almomban_mar_szerettelek_01.jpgrohanás és kapkodás és idétlenkedés és sikoltozás (nem rosszak ezek, de ha sokáig csak ez van, akkor az olvasó ízlése eltompul egy idő után) Olyan ez a könyv, mint egy jóga tanfolyam. Lelassít, rákényszerít, hogy rálépj a 'fékre', körbe nézz és elgondolkozz. Mint említettem az elején, ez nem egy temperamentumos, túlfűtött regény, a szerző más eszközökkel éri el, hogy a szívünk mégis darabokra törik. Olyan, mint egy lassan csörgedező patak, ami a végére mégis megtalálja az útját. Azt mondanám, ha éppen nem vagy jó passzban lelkileg, és felüdülésre, vidámságra vágysz, akkor ne olvasd el ezt a regényt. Én úgy éltem meg, hogy lehangoló, és szomorú, de mégis pont így tökéletes. És nem... a szereplők nem élnek örökkön-örökké boldogságban, és nincs örömteli befejezés. De pont ez teszi különlegessé, és emiatt megvan benne az, ami kiemeli a többi kortárs könyv közül. 

 

Párszor előfordult ezelőtt, hogy kiakadtam a színvonaltalan magyar fordításokon, amikkel az ember találkozik, ezért szeretném azt is megemlíteni, ha pozitív példába ütközöm. Le a kalappal a fordító előtt. Végre egy igazi profi, igényes munka. Élvezet volt olvasni.

A borító pedig pont olyan letisztult és finom, mint amilyen a könyv tartalma. Tökéletesen illik a sztorihoz. 

Mindent egybevetve, ez egy szívfacsaró regény, aminek a befejezése után nem érzem magam jobban, mint előtte, mégis csodálatos, és nagy kár lett volna kihagyni

 5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://renatawmullerszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr7016296914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása